Nastavitve piškotkov
 
Braunemon - Brez skrbi do čudovite polti.

Braunemon prehransko dopolnilo.
Pakiranje: 30 kapsul

Kupi preko spleta

Izkušnje uporabnikov

Dragi Borut,
hvala, da si mi povedal za Braunemon. Morje megle pod seboj sem gledala z izjemnim zadovoljstvom, saj je osvojeni tritisočak poplačal vse napore, sonce pa me je za spremembo božalo, ne opeklo. Dobra krema za sončenje in Braunemon sta zakon za osvajanje sončnih vrhov.
Pridruži se kdaj, tritisočaki odpirajo nov pogled na svet!

Teja, Ljubljana

Spoštovani Braunemonovci,
težko se odločam za prehranska dopolnila, nekako nisem verjela vanje. A kdaj tudi tvegam in dva meseca sem se s kapsulo Braunemona redno pripravljala na počitnice, da se ne bi spremenile v trpljenje zaradi alergije na sonce. Letos sem počitniško uživala v Kostariki že aprila na koncu sušne, vroče in predvsem sončne dobe. Občutljiva na sonce kot sem tega tritedenskega podviga ne bi tvegala brez Braunemona. Seveda brez dobrega senčnika ni šlo. Hvala za Braunemon.

Aloha! Saša iz Slovenske Bistrice

Spoštovani,
z možem sva ljubitelja zagorelosti. Vsi me prepričujejo, da sončenje ni zdravo, midva pa z rednim jemanjem Braunemona in zmernim sončenjem vsako leto prihajava s počitnic lepo zagorela. Najina skrivnost ni brezmejno ležanje na plaži, najina skrivnost je Braunemon. Najina lepo zagorela in zdrava koža naju še v deževni jeseni spominja na plažo in greje najina srca.
Pa naj še kdo reče, da ni zdrave zagorelosti!

Lep pozdrav, Maja in Matej

Pogosta vprašanja

Zakaj naj uporabim Braunemon, čeprav bom izpostavljen soncu le v jutranjih in večernih urah?
UVB sevanje je bolj intenzivno sredi dneva, medtem ko je intenzivnost UVA sevanja skozi dan nespremenjena. Posledično količina UVA sevanja, ki doseže vašo kožo sredi dneva ne odstopa dosti od količine prejete v jutranjih ali večernih urah, ko je sonce nižje na obzorju saj zemeljska atmosfera UVA žarkov skorajda ne filtrira. Čeprav so učinki neopazni oz. ne pride do pojava opeklin, pa vseeno nastajajo poškodbe na koži zaradi izpostavljenosti manj intenzivni sončni svetlobi.
UVB sevanje povzroča sončne opekline, UVA pa prodira globlje v kožo in povzroči še več škode kot sevanje UVB. UVA sevanje povzroča poleg poškodb na DNA tudi poškodbe na drugih kožnih strukturah, kot sta kolagen in elastin, kar lahko vodi do škodljivih učinkov sončne svetlobe vključno s staranjem kože brez neposrednih znakov sončnih opeklin.

Ali je Braunemon® slovenski proizvod?
Braunemon je rezultat slovenskega znanja na področju humane prehrane z dolgoletno tradicijo. Prehransko dopolnilo Braunemon® je proizvedeno v Sloveniji.

Ali je priporočljiva uporaba krem z zaščitnimi faktorji, v kolikor uživam Braunemon®?
Seveda. UV sevanje je kljub uporabi Braunemona® še vedno škodljivo za vašo kožo. Pomembno je, da se izogibate preveliki izpostavljenosti soncu. Ponavljajoča se izpostavljenost nezaščitene kože ultravijoličnemu sevanju lahko poveča nevarnost staranja kože, kožnih karcinomov in drugih škodljivih pojavov na koži, kljub odsotnosti sončnih opeklin. Braunemon® NI namenjen kot zamenjava za kreme z zaščitnim sončnim faktorjem ampak kot dodatna zaščita in nega kože od znotraj.

Ali je Braunemon® varen za uporabo?
Seveda, Braunemon® je popolnoma varno prehransko dopolnilo. Braunemon® je narejen v skladu z dobro proizvodno prakso (DPP) in dobro higiensko prakso (DHP) v certificiranem proizvodnem obratu.

Ali se lahko sončim ob uporabi Braunemona® ne da bi me sonce opeklo?
To je odvisno od občutljivosti kože vsakega posameznika. Braunemon je zasnovan kot pomoč telesu pri obrambi pred UV sevanjem in NI namenjen kot obramba pred opeklinami, če se predolgo nastavljate soncu. Priporočljiva je souporaba krem z zaščitnimi faktorji.

Ali lahko dobim sončne opekline, čeprav uživam Braunemon®?
Vsekakor. Vsakdo, ki je na soncu dovolj časa, bo sčasoma utrpel sončne opekline. Braunemon NI namenjen kot obramba pred opeklinami, ne glede na čas sončenja, ampak kot pomoč naravni obrambi telesa pred sončnim sevanjem in s tem blaži škodo nastalo zaradi izpostavljenosti soncu.

Kdo lahko uživa Braunemon®?
Braunemon® je prehransko dopolnilo namenjeno odraslemu zdravemu posamezniku ne glede na tip kože.

Ali je Braunemon® primeren za kadilce?
Zaradi visoke vsebnosti beta-karotena je vredno opozoriti potrošnike o dokazani povezanosti uživanja beta-karotena in rednega kajenja ter s tem povečane incidence za nastanek pljučnega raka. Ravno zato je evropska agencija za varno hrano (EFSA) določila zgornjo varno mejo za vnos karotenoidov (vključno z beta-karotenom) za splošno populacijo kot tudi za težke kadilce in znaša 15 mg na dan. Ker Braunemon® vsebuje v priporočenem dnevnem odmerku 12 mg beta-karotena in na splošno povprečen posameznik zaužije 2-3 mg beta-karotena s hrano, lahko potrdimo da Braunemon ne predstavlja nevarnosti za zdravje ljudi, kakor tudi težkih kadilcev.

Moja koža je temna, ali potrebujem Braunemon®?
Melanin je pigment, ki varuje našo kožo pred poškodbami zaradi sončnega sevanja. Temnejša je koža, več melanina vsebuje in tem boljša je zaščita pred soncem, saj ima melanin sposobnost pretvorbe energije UV sevanja v toploto. Torej več melanina v koži pomeni, da manj škodljivega UV sevanja prodre v globoke plasti kože, ki lahko povzroči poškodbe na koži. Vendar niti velike količine melanina ne morejo preprečiti posledic možnega UV sevanja in s tem kožnih poškodb. Zato je priporočljivo uživanje Braunemona® za zaščito kože tudi ljudem z zelo temno poltjo.

Ali ima Braunemon® stranske učinke?
Braunemon® je popolnoma varno in netoksično prehransko dopolnilo. V kolikor ga zaužijemo v priporočenih odmerkih, nima neugodnih stranskih učinkov. Ljudje, ki uživajo Braunemon dlje časa bodo opazili rumeno obarvanje kože. To je povsem naraven proces nalaganja karotenoidov v zgornje plasti kože, ki je popolnoma varen in zdravju neškodljiv. V kolikor je ta proces nezaželjen, preprosto zmanjšajte količino ali prenehajte jemati Braunemon® za nekaj dni in obarvanje bo hitro izginilo.

Zakaj je priporočljivo uživanje Braunemona® tudi pozimi?
Uživanje Braunemona® pozimi je priporočljivo iz istega razloga kot uporaba Braunemona® ob slabem vremenu in med navidezno nizko-intenzivno izpostavljenostjo sončnim žarkom v jutranjih in večernih urah. Intenzivnost UVB žarkov je pozimi precej nižja kot poleti, vendar ostaja intenzivnost UVA sončnih žarkov skorajda nespremenjena. Čeprav zato ne bo prišlo do sončnih opeklin, so ta obdobja nevarna za zdravje kože saj nastale poškodbe ponavadi ne opazimo. Takšni primeri navidezno neškodljive izpostavljenosti sončnim žarkom lahko pomembno prispevajo k skupnemu poškodovanju vaše kože in njenemu staranju.

Kako in kdaj naj uporabljam Braunemon®?
Braunemon® je zasnovan za pomoč naravni obrambi kože pred uničujočimi učinki UVA in UVB sevanja. Lahko ga uporabite vsakokrat, ko planirate izpostavljenost telesa soncu, kot pomoč naravni obrambi vaše kože. Za doseganje najboljših rezultatov uživajte Braunemon® vsak dan, četudi niste neposredno izpostavljeni sončnemu sevanju. Ob rednem uživanju bo vaša koža pripravljena na trenutek, ko bo izpostavljena sončenju. Braunemon® je posebej priporočljivo uživati dnevno vsaj 2-3 tedne pred pričakovano daljšo izpostavljenostjo soncu (počitnice), saj bo kopičenje aktivnih substanc v koži maksimiralo njegovo delovanje. Priporočeni dnevni odmerek (1 kapsula) zaužijte s tekočino. Za vzdrževanje lepe porjavelosti vam priporočamo uporabo tudi po obdobju intenzivnega sončenja.